post

Строежът на третия лъч на метрото в София ще започне в средата на годината, стана ясно след одобрението на Оперативна програма “Транспорт” от ЕК. Това каза пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите й изграждането на линията ще започне от най-тежката отсечка. “Той ще преминава от театър “Зад канала” до ж.к. “Красно село”, като ще мине през центъра на София чрез подземен участък. В допълнение тя коментира, че по трасето ще бъдат изградени общо седем метростанции.

Фандъкова посочи, че наземният строеж на метрото около станция “Сребърна” трябва да бъде готов през лятото. По нейните думи движението по бъл. “Черни връх” трябва да бъде пуснато до 30 август. “Ще продължи подземното изграждане на метростанцията на ул. “Сребърна”.

По отношение на предстоящите ремонти в столицата,  Фандъкова каза, че предстои реконструиране на основни уличи и булеварди в града. “Бул. “Александър Дондуков” е в много лошо състояние. Целта ни е да запазим паветата, а в същото време да ги пренаредим и да ремонтираме изцяло тротоарите. Бул. “Витоша” ще бъде реконструктуиран в участъка от НДК до Южния парк”, допълва тя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *