post

Нов луксозен СПА комплекс, който ще използва минералните води в землището на село Стефан Караджово, община Болярово, ще бъде изграден до средата на 2016 г. Инвестицията в размер на 6 млн. лв. ще бъде направена от специализирано в областта на селското стопанство дружество – „Про агро инвест”, пише “Преса”. То обработва близо 60 000 дка ниви на територията на 13 селища в региона и купи на търг от общината неработещия от средата на 90-те години на миналия век балнеосанаториум заедно с 24 дка парк. Сделката стана факт след продължили няколко години преговори, а цената беше над 550 00 лв.

„Възнамеряваме да изградим нова хотелска база за около 150 души, ще инвестираме в пълен ремонт на старата баня и в превръщането й в СПА комплекс. Подготвяме документи за участие в европрограми. Вероятно ще теглим и кредит, но намеренията ни са в средата на 2016 г. да посрещнем първите туристи, коментира съдружникът Николай Димов.

Постигната е договореност за ползване на трите извора с общ дебит от 13 литра в секунда. Минералните води в Стефан Караджово имат качества, идентични с изворите в чешкия курорт Карлови вари. Те се прилагат успешно за лечение на сърдечно-съдови заболявания, диабет и кожни болести. Идеята е комплексът да работи целогодишно, като гостите през лятото ще могат да съчетават лечението си и с почивка на брега на Черно море и горите на Странджа планина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *