post

От общо 20 000 км дължина на пътища, 11 700 км са третокласните и именно за тях ще бъде необходима целенасочена програма за възстановяване. Това може да се случи, когато бюджетът го позволява. Средства за ремонт за тези пътища е 5 милиона за цялата страна, което означава, че от 11 700 можем да рехабилитираме само 15 км. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в отговор по време на днешния парламентарен контрол. Тя отговори на въпрос на депутата Васил Антонов от БСП Лява България относно тежкото състояние на пътната инфраструктура от републиканската пътна мрежа, обслужваща общ. Левски, обл. Плевен.

Министър Павлова не скри съжалението си, че има много пътища, които са в изключително тежко състояние. „Аз потвърждавам, че този път не отговаря дори на минималното изискване на подобен клас пътища. Трябва да подлежи на основен ремонт, за да бъдат те възстановени в нормалната пътна рамка.

За съжаление обаче стеснения бюджет ремонт и рехабилитация на пътищата са изключително лимитиране именно поради това трябва да приоритизираме тези средства, насочвайки ги първо към възстановяване на пътни настилки там, където има най-голям трафик и най-голям брой движение”, каза Павлова, цитирана от Агенция „Фокус”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *