post

 

Работата в участъка Дупница – Благоевград на АМ “Струма” се извършва в срок и се очаква да бъде готов до месец октомври, каза при посещението си в Благоевград министърът на регионалното развитие и  благоустройство.

Прогнозите са, че няма да има забавяне и при построяването на отсечката Сандански – ГКПП Кулата, информира Дарик.

“След много тежки преговори подписахме споразумение и нова работна програма, включително и нови параметри на техническото изпълнение за участъка Сандански – Кулата. Съгласно новата работна програма, участъкът трябва да бъде завършен до 1 август”, каза регионалният министър.

“Всички знаем, че има от една година закъснение и че на обекта не се работеше особено през последните 6 – 8 месеца”, коментира Павлова. Тя подчерта, че изпълнението на проекта до този момент е не повече от 50%.

“Важно е сега, че има утвърден график и по него се работи. Ние ще го следим изключително сериозно, за да сме сигурни, че ще се направи, защото затрудненото движение в този регион, предвид че магистралата се реализира по съществуващото трасе, създава проблеми по обходните маршрути в населените места, през които минава трафика”, каза още министърът.

Регионалният министър припомни, че в тези участъци пътищата са унищожени и след завършване на ЛОТ 4 ще се започне ремонт на именно по тях. “Ще се насочим и към възстановяване на пътищата, обходните маршрути в Петрич и Марикостиново, както и всички останали по-малки населени места”, каза Павлова. Тя изрази очакване, че до края на юни в някои участъци движението да бъде изнесено.

Министър Павлова коментира и участъкът от Благоевград до с. Крупник. “Имаме пълната проектна готовност. Търгът е в своя ход, има обжалване на процедурата и трябва да изчакаме. Но се надявам през лятото да изберем изпълнител и да започне строителството.

В участъка се предвижда да бъдат изградени няколко тунела, а не един цял. Според министър Павлова ЛОТ-а ще бъде готов до 2020 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *