post

През последните години фирмите у нас започнаха все повече да се възползват от услугите на независими SEO консултанти и фирми, специализирани в оптимизацията за търсещи машини. Причината е, че позицията на фирмения уебсайт при търсене в Google придобива все по-голямо значение за успеха на бизнеса и степента, в която една компания успява да се конкурира в своя сегмент.

SEO (Search Engine Optimization) най-общо е набор от методи за подобряване на позицията на един уебсайт при търсене в Google и в останалите уеб търсачки. Това обикновено се постига чрез редица методи, включващи on-page оптимизация и линкбилдинг.

Новост през тази и миналата година е, че не само големите, но и все повече малки и средни фирми обръщат внимание на SEO оптимизацията и отделят бюджети в тази област. Най-често към този маркетингов подход се насочват компании в браншове с висока конкуренция като строителството, недвижимите имоти, търговията на дребно, онлайн магазините и много други. За целта фирмите наемат SEO консултант, който да изгради и осъществи цялостната стратегия за оптимизиране на техните уебсайтове и подобряване позициите им в търсачките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *