post

Цялостна реконструкция, включваща подмяна на ВиК мрежата, “зелен трамвай” и изграждане на истинско кръгово кръстовище, предстои да се случи на Руски паметник.

“Зелен” трамвай означава, че мотрисите вече ще се движат върху трева, а не върху бетон, а идеята е всички трамваи в София да станат такива, разказа кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред bTV тази сутрин..

Трамвайната линия при Руски паметник ще се премести, трамваят ще се движи двупосочно откъм бул. “Скобелев”. Целта е да направим истинско кръгово кръстовище там, обясни, кметът Фандъкова, цитирана от offnews.

Вече започна първият етап на реконструкцията на на бул. “Цариградско шосе”. След 1 юни ще започне и ремонтът на участъка между алея “Яворов” и 4-ти км. На 20 април започна и ремонтът на Околовръстен път до моста над река Искър, който трябва да завърши до 15 септември, каза още Фандъкова.

За да не бъдат блокирани едновременно ключови булеварди на София, ремонтът на “Гешов” и “България” ще започне след отварянето на “Черни връх” и Руски паметник. Ремонтът на “България” ще продължи 11 месеца по план. Това е нов обект, ще бъде тежък обект и ще има затруднения в движението, предупреди кметът на София.

Започналата реконструкция на последната част от пешеходната зона на бул. “Витоша” ще приключи до 30 юни, а от 1 юни започва ремонтът на булеварда в частта от НДК до Южния парк. Там ще бъдат подменени трамвайните релси, тротоарите, осветлението и ще бъде направено озеленяване.

Планът за залесяването на София предвижда засаждането на 800 дървета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *