post

Общо 120 плажа по Черноморието са предоставени за стопанисване, като 56 от тях са дадени на концесия, а 40 са под наем, отчитат от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Три 24 от плажовете има сключени от областните управители договори за наем.

До края на месеца от ведомството трябва да обявят колко и кои ще са неохраняемите пясъчни ивици. Към момента те са общо 130, съобщава econ.bg.

Това лято концесионери ще могат да вземат не цял плаж, а само части от него, според промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. От МРРБ очакват това да стимулира повече желаещите да стопанисват тези пясъчни ивици, тъй като така разходите им за концесионни такси ще са по-малки, допълва агенция “Фокус”.

В началото на месеца от МРРБ обявиха, че пускат на концесия 7 плажа във Варна. Началните тръжни цени за тях са в диапазона между 3 хил. и 250 хил. лв.

Най-малко пари се искат за плаж “Чайка – юг” в морската ни столица. Той е обявен на стойност от 2823 лв. без ДДС. Ивиците “Панорама – север” и “Галата – изток” са пуснати съответно на цени от 6200 лв. и 6810 лв. Най-скъп излиза наемът на “Камчия – север”, който тръгва от 248 хил. лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *