post

Последният участък от магистрала „Марица” – отсечката от Димитровград до връзката с магистрала „Тракия” – Лот 1 ще е готов до първи октомври. Тoва каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при въвеждането в експлоатация на новата пътна отсечка. С тези почти 9 км общата дължина на готовата магистрала е 80 км. Новият обект е изграден със средства от републиканския бюджет на стойност 35млн. лв.

Министър Павлова връчи на шефа на АПИ инж. Лазар Лазаров Разрешителното за ползване – АКТ 16 и му пожела с грижата на добър стопанин да пазят трасето. Спазени са всички изисквания за безопасност,монтирани са еластични мантинели и дано да няма инциденти, каза строителният министър. С въвеждането в експлоатация на новото платно по изцяло завършена магистрала вече се пътува от Димитровград до ГКПП „Капитан Андреево“.

АМ “Марица” е по протежението на Транс-европейската транспортна мрежа и ще свързва АМ „Тракия”при пътен възел „Оризово“ с Капитан Андреево на българо-турската граница. Част е от европейския транспортен коридор №IV и от Трансевропейската автомагистрала „Север-Юг”. Общата дължина на АМ „Марица“ от връзката с АМ „Тракия“ до ГКПП „Капитан Андреево“ е около 117 км.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *