post

Министерството на туризма разработва инвестиционна карта на България в областта на туризма, съобщиха от ведомството.

Общините са получили уведомителни писма да изпратят свои инвестиционни предложения, с които могат да привлекат чужди капитали.

“Министерството ще има грижата да направи маркетинговото им оформление и да ги представя при международни участия”, коментира министър Николина Ангелкова по време на среща с представителите на смесени палати, камари, клубове и съвети в България.

Министърът посочи, че създаването на картата е част от стъпките за превръщането на Министерството на туризма в “one-stop-shop” за големи инвеститори в сферата на туризма. Целта е да се облекчат административните процедури при заявен интерес от стратегически инвеститори.

През последните месеци Ангелкова е провела срещи с представители на няколко световни хотелски вериги, пред които е представила възможностите за инвестиции у нас.

На срещата присъстваха представители на смесени палати, камари, клубове и съвети от САЩ, Румъния, Израел, Унгария, Франция, Русия, Азербайджан, Туркменистан, Иран, Италия, Катар, Полша, Швейцария, Германия, Македония, Турция Арабските страни и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *