post

Министерство на икономиката организира за трета поредна година конкурс за най-добър предприемач от творческите индустрии – Th13teen Arts, и предоставя възможност на предприемачите от творческите индустрии в България да представят своите иновативни бизнес концепции.

Конкурсът е насочен към всички предприемачи, регистрирани и осъществяващи дейността си в България, които имат иновативна бизнес концепция в областта на творческите индустрии, без ограничение за размера на тяхното предприятие.

Всички предприемачи, чиито предприятия са в следните области: кино, музика, радио, сценични изкуства, занаяти, дизайн, кулинарно изкуство, игри, телевизия, издателска дейност, реклама и архитектура, имат възможност да представят своята бизнес концепция пред българската и международната публика.

Победителят на конкурса Th13teen Arts ще получи възможността да представи България на световния конкурс в областта на творческите индустрии Creative Business Cup, който ще се проведе през месец ноември 2015 г. в Дания. Министерство на икономиката ще осигури неговото пътуване и престой в Копенхаген по време на конкурса, както и подготовката му по презентационни умения пред инвеститори. Предприятия от 52 страни ще се състезават за наградата „Най-добър предприемач в творческите индустрии“ на световния конкурс Creative Business Cup, и награден фонд от 20 000 щатски долара. Участниците в състезанието ще имат възможността да представят иновативните си бизнес концепции пред едни от най-големите компании и инвеститори в иновативни предприятия в света.

Специалната награда на конкурса Th13teen Arts ще е за едно старт-ъп предприятие, което ще получи възможността да участва за специалните награди на конкурса Creative Business Cup в Копенхаген, както и да представи своята бизнес концепция пред инвеститори. Министерство на икономиката ще осигури неговото пътуване и престой в Копенхаген по време на конкурса, както и подготовката му по презентационни умения пред инвеститори.

Формуляри за участие ще се приемат в периода: 09.07.2015 г. – 27.07.2015 г., след което ще бъдат разгледани и оценени от предварително определено за целта жури. След селекция от страна на журито на 28.07.2015 г. най-добре представилите се участници ще бъдат уведомени и поканени да представят кратки презентации на английски език в рамките на финалния ден.

Краен срок за подаване на документи: 27.07.2015 г.

Финалът на състезанието ще се състои на 30.07.2015 г., когато журито ще обяви и кой е победителят от националния конкурс Th13teen Arts.

Формуляр за участие и Регламент на конкурса, както и актуални новини за проекта Th13teen Arts може да намеритетук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *