post

До началото на септември ще приключи ремонтът на два важни обекта в столицата – бул. “Цариградско шосе” и пл. “Руски паметник”. За движение днес ще бъде пуснато движението в тунела на “Алея Яворов”, а до началото на септември – и по основните платна на „Цариградско шосе”. Това стана ясно след инспекция на обектите от кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Тунелът е изцяло саниран и преасфалтиран, а стените и тавана са пребоядисани, като са изолирани и всички течове. Поставени са нови конзоли, нова еластична ограда, нови мантинели, ремонтирани са тротоарите.

Фандъкова посочи още, че през есента, когато се очаква една от най-натоварените пътни артерии да бъде изцяло готова, да се извършват довършителни дейности в локалните платна.

При проверката си на ремонта на Руски паметни, кметът коментира, че всичко се движи в срок. В момента се насочва работата изцяло към настилките. Вече са започнали ремонтите там. Паважът се сменя с асфалт само в активните ленти за движение около Руски паметник. Почти на финала е полагането на релсовия път. Трамваят се измества изцяло в двете посоки откъм бул. “Ген. Михаил Д. Скобелев”. Там ще бъде и първата в София “зелена линия”, макар и кратка, но модел, който ми се иска да следваме, когато имаме възможност “,  каза Фандъкова, цитирана от dir.bg.

Тя уточни, че за тази година не се предвижда ремонт на бул. “Тодор Каблешков” в участъка от бул. “България” до бул. “Черни връх”.

“По принцип там имаме проекти и за разширение. Всъщност, много от обектите, за които имаме готовност, не ги започваме с цел наистина да не се блокира изцяло града”, обясни Фандъкова.

Като пример тя посочи кръстовището на бул. “България” и бул. “Иван Ев. Гешов”. “Там изчакваме, за да завършим пл. “Руски паметник” и бул. “Цариградско шосе”, за да не се блокира и другото ключово трасе”, уточни Фандъкова.

По думите й през есента може и там да започне ремонтът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *