post

Българските туристически пазар се развива все по-динамично през последните месеци и статистиката от Великденски празници 2015, както и от летните месеци показва, че българските туроператори и туристическите онлайн портали използват все по-разнообразни продукти, за да привлекат интереса на летуващите.

Че онлайн поръчките на оферти за море и други туристически продукти са особено търсени отдавна не е тайна и интернет със сигурност движи този сегмент през последните няколко години, а очакванията са глобалната мрежа да има все по-силно влияние и занапред.

Новата тенденция, която се налага през тазгодишния летен сезон обаче, е за ръст в търсенето на last minute оферти, които се превръщат в хит сред летуващите у нас. Този тип предложения привличат българските туристи със значително по-ниската си цена, която позволява на потребители с неголеми доходи да си гарантират приятна почивка на море.

Сред другите най-търсени туристически продукти тази година са различните ваучери за почивка. Най-предпочитани от българските туристи дестинации пък са гръцките и турски курорти и най-вече различните оферти за почивка на Халкидики.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *