post

Германската компания „Мултивак“ е готов да инвестира 15 млн. евро за изграждане на нова производствена база в България. Това  стана ясно на среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски с Кристиян Трауман, управител на Мултивак GmBh и Ивайло Димитров, управител на „Мултивак България“.

В момента „Мултивак“ има предприятие в България с 35 работника за сервиз и производство. Компанията планира нова инвестиция в размер на 15 млн. евро за периода 2015-2018 г. за изграждане на производствена мощност за части и модули за машини в България.

Намеренията са за разкриване на още 70 работни места за висококвалифицирани специалисти. За локация на инвестицията компанията се е спряла на Индустриална зона Божурище.

От „Мултивак“ са представили инвестиционните си намерения и са обсъдили възможностите за получаване на подкрепа от страна на българските институции при реализиране на инвестицията. Министър Лукарки е заявил, че лично ще се ангажира със съдействие за реализиране на проекта. Председателят на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев поясни, че предвид заявените намерения, компанията отговаря на условията за получаване на приоритетен клас инвеститор и предостави на ръководството необходимите документи за кандидатстване. Янев съобщи, че вече е определен персонален мениджър от БАИ, който ще отговаря за конкретния проект и който ще съдейства в целия процес.

„Мултивак“ е семейна фирма със 75 дъщерни компании по света, доставя в над 140 държави, има 7 фабрики и 150 000 продадени автоматични опаковъчни машини по света. Компанията е един от най-големите световни доставчици на опаковъчни решения, световен лидер на пазара на термоформовъчни опаковъчни машини и произвежда широка гама от трейсийлъри, камерни вакуум машини, камерни конвейерни машини, етикетиращи устройства, системи за контрол, решения за автоматизация и готови производствени линии.

В групата „Мултивак“ работят над 4600 служители в цял свят, а 1500 от тях са базирани в централата в гр. Волфертшвенден, Германия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *