post

Тази година за първи път България е част от най-голямото Европейско състезание за предприемачи с бизнес идеи, свързани със справянето с климатичните промени. Студенти, стартиращи фирми, предприемачи, изследователи и служители, които мечтаят да стартират собствен бизнес кандидатстваха със своите бизнес идеи, свързани с изменението на климата. Във фазата на кандидатстване се включиха 28 български екипа от цялата страна, но само 10 от тях представиха идеите си на Националния финал, а ТОП 3 победители ще представят страната ни на Европейския финал.

През следващата седмица на 4 септември, 83 предприемачески екипа ще представят своите бизнес идеи пред престижно международно жури.

ClimateLaunchpad ще селектира само 10 екипа, които да се присъединят към престижната акселераторска програма Climate-KIC’s , а Топ-3 на Европейския финал печелят от € 2500 до € 10,000.

Домакин на Европейския финал на най-голямото предприемаческо състезание в Европа – ClimateLaunchpad, чиито основен фокус е поставен върху идеи, свързани с борбата с климатичните промени, е Амстердам. В него ще се включат 82 предпремачески екипа в сферата на чистите технологии от 28 държави.

Новото поколение предприемачи на Европа се стремят да създават иновативни решения на сериозни проблеми с климата. България ще бъде представена по време на предприемаческото състезание от екипите: Make Insulation – иновативна топлоизолационна система ECOPUR за производство и монтаж на композитни панели от пенополиуретан (PUR), Tickey – интегрирана модулна платформа за плащане на електронни билети  и MCUBE – иновативно устройство за мониторинг и контрол на електрически уреди в дома от разстояние.

В тазгодишното издание на ClimateLaunchpad участваха над 700 екипа със своите бизнес идеи. Всяка от участващите държави избра посредством професионално жури най-обещаващите бизнес идеи и включи екипите им в интензивна програма, за да ги подготви да представят идеята си на национален финал. Всеки от екипите е преминал двудневно обучение ( boot camp), интензивни коучинг сесии и състезание с останалите екипи от своята страна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *