post

 

Голф туризмът е един от приоритетите на Министерство на туризма. Това заяви ресорният министър Николина Ангелкова. По думите й, за да се постигне конкурентоспособност на туристическия сектор у нас, ще бъдат подготвени основите за изграждане на нови голф комплекси в България. Това ще стане обаче при проявен инвеститорски интерес. А за вече създадените комплекси, министерството ще подпомага тяхното рекламиране и популяризиране.

„Разработена е инвестиционна карта за административна подкрепа от страна на Министерство на туризма на инвеститорите в този сектор, целта е тяхното улесняване“, посочи Ангелкова, цитирана от “Фокус”.

Тя подчерта, че министерството ще продължи да работи в посока на превръщането на страната ни в целогодишна туристическа дестинация с фокус на гурме, вино и голф туризма.

Индия е в плановете на министерството за перспективен туристически пазар и вярва, че в рамките на следващите 5 години България постепенно ще стъпи и на него. Повод за тази оптимистична прогноза е фактът, че това лято Приморска Добруджа бе посетена от големи кинозвезди на Боливуд, а сега и на световния голф като Шив Капур. Ангелкова посочи, че това е знак, че България като туристическа дестинация вече е във фокуса и на тази далечна страна. Министърът подчерта, че ще продължи да се работи за поддържането и засилването на обмена между двете страни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *