post

Швейцарската компания Триза откри свой логистичен център в България. Лентата преряза заместник-министърът на икономиката Любен Петров. „Българското правителство стои зад всеки инвеститор и ще продължава да работи за увеличаването на инвестициите и разкриването на нови работни места“ – заяви заместник-министърът. Като част от инвестиционната политика на Министерство на икономиката заместник-министърът акцентира върху развитието и управлението на индустриални зони и технологични центрове от Национална компания „Индустриални зони“, както развитието на научна и развойна дейност и генерирането на иновации в „София Тех парк“.

Логистичният център на ТРИЗА ООД е разположен на застроена площ от 3000 кв. м. върху собствен терен от 27 000 кв.м., като застрояването ще бъде поетапно в следващите пет години. Размерът на инвестицията до момента е за повече от 6 милиона лева като се очаква да бъдат разкрити до 30 работни места само в построената част.

Чрез тази инвестиция компанията предвижда да започне разширение на пазарите си в страните от Източна Европа. За проекта и визията за дългосрочно развитие на компанията в България „ТРИЗА” ООД България притежава сертификат за инвестиция клас А.

„ТРИЗА” ООД е основана в България през 1996 г. Към момента тя е единственото дружество от TRISA HOLDING AG създадено извън Швейцария.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *