post

Движението през едно от най-натоварените кръстовища в столицата – емблематичният „Орлов мост” ще става на три нива. Идеята на Столичната община е да отпуши възловото пътно съоръжение чрез проект, който ще свали част от минаващите коли в коритото на реката, пише в. „Монитор”.

Под моста ще се направи второ ниво на движение. Тунелът ще бъде за колите, които се движат по булевард „Евлоги и Христо Георгиеви”. Така те ще минават директно и ще пропуснат чакането на два светофара. На трето ниво пък ще се движат влакчетата по третия лъч на метрото, който ще свързва бул.„Владимир Вазов” с кв.„Овча купел”.

Вижте още: Изграждат ново къстовище на две нива при “Цар Борис III”

Догодина със строителството на третия лъч на метрото ще се направи и още един тунел на кръстовището на булевардите „Цар Борис III” и „Гоце Делчев”. Идеята е да се облекчи натоварения трафик около пазара „Красно село”.

В списъка за основен ремонт за 2016 година са 7 булеварда – „Монтевидео”, „Дондуков”, „Линкълн”, „Шипченски проход”, „Прага” „Владимир Вазов” и разширението на „Черни връх” до Южната дъга на Околовръстния път.

Вижте още: “Граф Игнатиев” става пешеходна

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *