post

Вероятно не сте се замисляли, но всеки от нас някога през живота си е използвал парфюм. Било то марков парфюм, евтин парфюм – менте, те са неизбежна част от ежедневието ни. Мисля, че дори човек не може без тях. С един качествен оригинален парфюм можеш да изразиш себе си. Изобилието и видовете парфюми е огромно. Има такива за бизнес вечер, има парфюми за вечеря, за дискотека, за сватба или погребение. Ароматите са хиляди. От по-тежки до по-леки и сладникави. Има дамски парфюми, а също така и мъжки парфюми със специфичен аромат. Срещат се и парфюми, които могат да се използват и от двата пола, без никакъв проблем. Марките парфюми също са много, като Версаче парфюми, Гучи парфюми, Долче и Габана парфюми и какви ли още не.

Хората, използващи парфюми, са всякакви от всякакви прослойки. Това не е било винаги така. Например по време на средновековието, в противовес с общоприетото схващане, че европейците са били изтънчени и чисти хора, особено по-заможните, парфюмите са играли ролята на ароматизатори. Да, точно така. Тогава хората са се страхували да се къпят, смятали са, че може това да им донесе смърт. Но в същото време за тях е било важно да изглеждат добре и да миришат добре на важните тържества и балове, на които са присъствали. Ето защо те се насочили към парфюмите за да прикриват телесните си миризми. От тогава парфюмите се развиват стремглаво и арсеналът от цветя, билки и масла от които се извличат аромати се е покачил многократно. Днес парфюми ползват, както обикновените хора, така и знаменитостите. Всеки си има любими парфюми. Например любим парфюм на Анджелина Джоли е Булгари парфюм, който може да се използва едновременно и от мъже и от жени.

Във всеки магазин, бил той луксозен или не, могат да се намерят различни видове, дамски или мъжки парфюми онлайн и изобщо всякакви маркови парфюми на ниски цени или на по-високи цени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *