post

България спечели пореден приз за най-привлекателна аутсорсинг дестинация за бизнес услуги и информационни технологии. Наградата беше връчена от британската Национална аутсорсинг асоциация на официална церемония на годишните награди в Лондон. Призът беше получен от ръководителя на Службата за търговско икономически въпроси на България в британската столица Тaня Койчева.

България спечели приза в конкуренция със Словакия, Южна Африка и Шри Ланка. Страната ни е номинирана за трета поредна година, като привлекателна дестинация за реализиране на инвестиционни проекти в областта на информационните технологии и бизнес услугите.

Присъждането на наградата е резултат от съвместните дългогодишни усилия на Българската аутсорсинг асоциация, Българска агенция за инвестиции (БАИ), български компании, Службата за търговско-икономически въпроси в Лондон и др. Българската фирма „Скейл фокус“ също получи приз в категорията „Доставчик на годината“.

Британската Национална аутсорсинг асоциация е създадена преди 28 години с цел оказване на съдействие за развитие на индустрията и максимизиране ефективността от аутсорсинга. В организацията членуват 300 водещи мултинационални компании и 18 000 индивидуални членове. През м. октомври България беше наградена и от Европейската аутсорсинг асоциация и обявена за водеща дестинация за 2015 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *