post

Креативността стои преди всичко в технологичната и телекомуникационната индустрия. Това е обобщената констатация от ново проучване на Boston Consulting Group, което представя най-иновативните компании в света за 2014 г.

Лидер в класацията безспорно е Apple. Според проучването няма по-напреднал в световен мащаб от базираната в Купертино компания. След нея се нарежда Google, която се придвижва с една позиция по-напред спрямо 2013г. Топ три заформя Samsung, следван от Microsoft, технологичният гигант IBM. На шеста позиция е Amazon, а седма е Tesla, която се изкачва стремглаво нагоре след като през 2013 г е била на 41 – ва позиция.

Химическият гигант BASF се класира на 48-мо място при най-иновативните компании. Това е голям спад за компанията, тъй като през 2013г. тя е на 24-та позиция в класирането. Boston Consulting Group (BCG) интервюира за проучването за 9-ти път повече от 1500 мениджъри от различни страни и отрасли за иновации. Концернът от Леверкузен Bayer е на 45-то място в класацията.

Автоконцернът Toyota губи спрямо 2013г. 3 места и през 2014г. е 8-ми в класирането. Facebook е на 9-тото място, като се изкачва от 12-та позиция през 2013г. На 10-та позиция сред най-иновативните компании за 2014г. според проучването на Boston Consulting Group е Sony.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *