post

Столичната община ще започне преговори с Агенцията по вписванията за свързване на системите на местната управа и имотния регистър. Целта е да се затегне режимът за деклариране при покупка на недвижима собственост. Глобата за закъснение е между 10 и 50 лв. за физически лица и от 500 до 3000 лв. за юридически лица. Срокът за деклариране на покупка на имот е 2 месеца от датата на нотариалния акт. Това съобщи зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов на семинар в Банско за бюджета на общината за 2016 г., предаде Новинар.

Барбалов каза, че бюджетът на София за 2016 г. ще бъде 1,19 млрд. лв., капиталовата програма – 380,9 млн. лв., а собствените приходи- 589 млн. лв.

“Големият стратегически обект, който залагаме, е строителството на третата линия на метрото, за което ще бъдат платени 200 млн. лв., от които 180 млн. лв. са от ОП “Транспорт”, а 20 млн. лв. са собствено финансиране”, заяви кметът Йорданка Фандъкова. През юни догодина ще бъде пусната и новата станция „Витоша” в кв. „Хладилника” от втората линия на метрото.

“През тази година започваме реконструкцията на булевардите “Владимир Вазов”, “Монтевидео” и “Витоша” в отсечката от „България” до Южния парк и на улиците “Козлодуй”, “Богатица” в “Лозенец” и “Обиколна” в “Дружба”, каза още Фандъкова.

Плановете на кметството са да започне строителството и на дълго отлаганата естакада на кръстовището на булевардите “България” и “Иван Гешов”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *