post

Петролната компания Shell помогна за създаване на първият футболен стадион в Африка, който работи със слънчева енергия и кинетична енергия на играчите. Новото поле получи федералният образователен колеж в Лагос, столицата на Нигерия, се казва в съобщение на компанията, цитирано от 3e-News.

В хода на дейностите по площта на полето са били разположени над 90 „енергоуправляеми“ пътеки, разработени от британската компания Pavegen. Заедно със слънчевите панели, разположени по периметъра, пътеките, които произвеждат енергия благодарение на движенията на играчите, обезпечават работата на новите прожектори на стадиона. Идеята дава възможност на студентите да играят вечерта и повишават безопасността на обекта, отбелязват от Shell.

Първото в света подобно игрално поле е било оборудвано през миналата година в Бразилия, където компанията Shell е осъществила подобен проект в сътрудничество с футболиста Пеле. Подобни иновационни спортни обекти ще се появят в рамките на проекта на Shell “Създай бъдеще“, отбелязва Интерфакс.

Междувременно у нас хора от онлайн средите отчетоха засилване на сегмента на онлайн футболни прогнози. Повече информация е достъпна тук – прогнози ЕФБЕТ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *