post

След изключително успешната 2015 г, в рамките на която беше реализиран ръст в продажбата на недвижими имоти – между 8 и 12% при различните типове имоти (на база на офертните цени), 2016г се очертава още по-динамична.

“Очакваме с 30% повече българи да изберат да купят второ собствено жилище”, коментира Красимир Борисов от Асоциация на бизнес експертите. “Налице са рекордно ниски лихви по депозитите и увеличение на средната работна заплата за страната, което опосредства все по-достъпната покупка на собствено жилище с помощта на ипотечен кредит.”

Борисов ще проведе на 27 февруари 2016 г в хотел Новотел, София първия по рода си семинар “Златните правила при сделки с имоти”.

Малките имоти са сред най-предпочитаните – те са леснодостъпни, а и доходността от наем в момента е над 10 пъти по-висока от лихвата при депозит в банка, което ги прави изключително подходящи и с инвестиционна цел.

Нещо повече, размерът на наемите през 2015г не се промени драстично и гонеше през цялата година ръстът в цените на имотите – тенденция, която очакваме да се запази и през 2016 г. Данните сочат, че следващите няколко месеца ще открият ясно две групи потребители на пазара – едните ще купуват собствено жилище, защото имат стабилни доходи и ясни планове за развитието, те ще се възползват от ниските лихвени проценти и ще купят имот, другите ще предпочетат да живеят под наем, защото все още нямат стабилни доходи, за да покрият ипотеката или планират да сменят местожителството си.

“Покупката на имот става все по-изгодна спрямо живота под наем в срок от 20 години, няма спор, но преди да се обвържат финансово за толкова дълъг период от време, все по-належащо става потребителите да са информирани и да притежават специфични познания, за да вземат информирано решение. Как да познават пазара, как да открият най-добрите имоти, как да купят и продадат имот без агент и излишни комисионни и как да се предпазят от злоупотреби, това са само част от отговорите, които ще дадем в рамките на семинара “Златните правила при сделки с имоти” допълва Борисов.

Семинарът “Златните правила при сделки с имоти” е първият от поредицата, организирани от Асоциация на бизнес експертите. Лекторът Красимир Борисов е доказан професионалист в сферата на недвижимите имоти, участвал в осъществяването на над 1500 успешни сделки. Повече информация за събитието можете да откриете на адрес: http://seminar.zaimotite.bg/ .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *