post

Инвестиционната програма на Казанлък за 2015 г е в размер на 5,254 млн. лева, съобщи кметът на града Даниела Коева. Чрез нея ще бъдат осъществени строителни и ремонтни работи, асфалтиране и проектиране. През тази година за асфалтиране са заделени 1,411 млн. лева от бюджета на общината и 200 хиляди лева за ремонт на 4-класната пътна мрежа от бюджета на страната.

През 2016-та година най-голямата улица, която ще бъде асфалтирана в Казанлък е ул. „Генерал Столетов“, за която са предвидени 4 000 кв.м. асфалт. В Града на розите ще бъдат асфалтирани още улиците: „Филип Тотю“, „Еделвайс“, „Тюлбенска“  и „Фукуяма“ /до бл. 31 в ж.к „Изток“/. Предстои и проектиране и асфалтиране в междублоковото пространство северно от казанлъшката болница. В Инвестиционната програма е заложено и асфалтиране на паркинга до НЧ „Искра“. Ще бъдат проектирани междублоковите пространства на бл. 9, 10, 11 и 12 в кв. „ Васил Левски“.

През тази година отново ще бъдат асфалтирани и улици в останалите населени места, като те са съгласувани с кметовете им, съобщи Даниела Коева.

През 2016-та година отново ще бъде приложена мярка енергийна ефективност в няколко учебни заведения и детски градини. Планира се саниране на  ОДЗ №2 „Снежанка“, ОУ „Паисий Хилендарски“ и ОУ „Кулата“. Община Казанлък е кандидатствала и за саниране на сградата на училището в село Шейново. Проектиране за въвеждане на мерки за енергийна ефективност се предвиждат в ЦДГ №17 и Детска ясла №8. След като през изминалата година бяха внедрени мерки за енергийна ефективност в ЦДГ №8, ЦДГ №18 и ОДЗ №36, през 2016 година предстои и газификация на тези заведения.

Сред най-големите ресурси заложени в програмата е възстановяването на сградата на ПМГ „Никола Обрешков“. Предвидени са 374 хил. 610 лв. лева за възстановяването на падналата част от училището. От Община Казанлък вече са предявили финансови претенции към застрахователите на строителната фирма, проектантите и строителния надзор.

Предвидени са средства за подмяна на дограмата на лагер „Паниците“ и подобряване на пазар „Запад“. През тази година ще продължи и ремонта на стадион „Севтополис“, като се очаква да бъде подменена отоплителната инсталация  и газифициране на сградата. Предвидено е още проектиране на рекултивация на депото за битови отпадъци

Предвидени са и средства за прединвестиционно проучване на интегрирания градски транспорт в Казанлък, като една от целите му е да се проучи възможността за възобновяване на тролейбусния транспорт в Града на розите.

Министерския съвет отпусна 500 000 лева за изграждането на Музей на Розата. През миналата година стартира строителството на сградата, която се изгражда в парк Розариум.

Изграждането на Музея на розата стартира през 2015 година. Проектът е преминал съгласуване  с експерти от НИНКН, консултиран е с френски специалисти, представен е на гражданите на Казанлък и е направено обществено обсъждане. Сградата е съвременна, мултифункционална, застроената площ е 1200 кв.м. Ще бъде изграден партерен кръг с 24 вида рози, ще има специално помещение за демонстрация на розоварене, конферентна зала, мултимедийна зала, фондохранилища, експозиционна част, детски кът –  допълват по темата от Пресцентъра на Община Казанлък.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *