post

Агенцията за приватизация и инвестиции има за задача да подобри условията за развитие на бизнеса като облекчи административните услуги и формулира приоритетни области за развитие в града, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на среща с търговските представители. Фандъкова посочи като такива области високите технологии, чистите производства и туризма. Новосъздадената агенцията има за задача да разработи конкретни проекти, за чиято реализация да се търсят инвеститори.

На срещата присъстваха евродепутатът Ева Паунова, зам. кметът Дончо Барбалов, общинския съветник Ирина Йорданова, Християн Петров- изпълнителен директор на Агенцията за приватизация и инвестиции и Светлана Ломева – изпълнителен директор на Асоциацията за развитие на София.

По време на разговорите кметът на София Йорданка Фандъкова представи и приоритетите в работата на Столичната община за 2016 година. „Започнахме изграждането на третия лъч на метрото. Продължаваме развитието на градския транспорт и инфраструктурата, инвестициите в училищата, детските градини и културно- историческото наследство“.

По време на срещата бе представена и предстоящата конференция за дигитален маркетинг, предприемачество и технологии УЕБИТ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *