post

Британският фонд Revetas Capital е новият собственик на столичния бизнес комплекс в района на летище София Sofia Airport Center (SAC). Това показват данните в Търговския регистър, пише в-к „Капитал”. Прехвърлянето в полза на фонда е станало на 11 януари.

Sofia Airport Center (SAC) до скоро беше управляван от американската група Tishman International Companies. С прекратяването на участието си в бизнес комплекса компанията излезе и от пазара у нас.

Това е втората покупка на Revetas Capital на територията на столицата, като през 2014 г. те добавиха към активите си първия мол, който отвори врати в София преди 10 години – City Center Sofia.

Според информацията сделката за бизнес комплекса до летището е една от най-мащабните у нас, като тя се изчислява на 100 милиона лева. Оценката на теренът и сградите, построени върху него, е между 50 и 60 милиона евро.

В този диапазон е и задължението на дружеството към Райфайзен Банк. Това означава, че реално британският фонд ще придобие обекта на доста по-ниска цена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *