post

Историческата част на Морската градина в Бургас ще придобие напълно нова визия и ще предлага още повече възможности за забавление и отдих. В тази връзка Община Бургас обяви обществена поръчка за фирма-изпълнител, която да извърши строително-монтажните работи, предаде Kmeta.bg

Реконструкцията обхваща историческото ядро на Приморски парк – от паметник на А. Пушкин до ул. “6-ти септември”. Прогнозната стойност на проекта е малко над 5 млн. лв., а срокът за изпълнение е 270 дни.

Дейностите включват изграждане на въжен мост, спортна площадка на открито, ремонт на чешма и реконструкция на големия фонтан до Културен център „Морско казино”. Предвижда се около него да бъде монтирано LED осветление, което ще привлича посетители и в тъмните части от денонощието. Проектът включва още построяване на две еднокабинкови градски тоалетни, разполагащи с монетен апарат.

Предвижда се още цялостна подмяна на парковото обзавеждане, както и поставянето на нови велостойки. Ще бъде обновена и асфалтовата настилка на парковите алеи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *