post

Цените на имотите най-вероятно ще поскъпнат с 10% през настоящата година, смятат брокери от столицата, като най-атрактивните квартали за живеене са „Младост“, „Център“ и „Люлин“, сочи проучване на вестник „Труд“. Справка на сайта за недвижими имоти показва, че сред търсените видове сгради са луксозни къщи в предградията, архитектурни паметници, както и сградите на бивши посолства, намиращи се в централната част на София.

“Допреди половин година изборът на масивни постройки около София на цени над 1 млн. евро бе малък. Сега една от индикациите, че пазарът на недвижими имоти не само се възстановява, но вече отчита и ръст, е луксозният сегмент”, отбелязва Милена Богданова от сайта за недвижими имоти.

Същевременно се наблюдава високо търсене и в квартали като „Дружба“, „Манастирски ливади“, „Овча купел“, „Надежда“, „Лозенец“, „Изток“, „Изгрев“ и „Витоша“, които заедно с „Младост“, „Център“ и „Люлин“ допълват челната десетка.

Анализите показват, че имотите в отделните квартали се търсят поради различни причини, като сред тях са близостта до Бизнес парк (за „Младост“), относително ниските цени („Надежда“) и разрастването на метрото с построяването на третия лъч (конкурентено предимство за „Овча купел“).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *