post

Очакваме много силен сезон с ръст на всички ключови пазари, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Добрич. Тя участва в церемонията по връчване на наградите “Социално отговорен партньор на община”, присъдени от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

За Русия имаме индикация за 30 на сто ръст по информация от руските туроператори, за пазар Германия очакванията са за около 20 на сто повече летовници, ранните записвания от Полша са 40 на сто повече, заяви Ангелкова на срещата с предприемачите,предаде БТА.

По думите й с по 15 на сто повече туристи се очакват и от Унгария и Чехия, прогнозата за румънските летовници е за 5 на сто ръст. Увеличава се и туристопотокът от Франция, откъдето за първи път ще има чартърни полети за лятото.

Ангелкова апелира за високо качество на туристическия продукт в предстоящия сезон, за да се осигури устойчивост в развитието на сектора.

Министърът на туризма връчи една от специалните награди на КРИБ на “Албена” АД – най-големия работодател в Добричка област, като посочи приноса на дружеството за развитието на туристическия отрасъл в страната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *