post

700 хил. лв. за водни спасители на неохраняемите морски плажове през активния летен сезон в областите Добрич, Варна и Бургас ще бъдат отпуснати от парвителството.

„Знам, че е изключително важно да имаме спасители по плажовете, но е хубаво това да се направи преди да дойде сезонът, а не да се налага правителството да отделя допълнително средства, за да запушва непрекъснато неосигурени дейности”, каза министър-председателят Бойко Борисов.

Министърът на финансите уточни, че сумата е за плажовете, които не са концесионирани и които са неохраняеми към момента. За тях областните управители трябва да осигуряват съответната охрана и водно спасяване.

След взетото от кабинета решение, министърът на туризма Николина Ангелкова благодари, “защото това е изключително важно за туризма и за плажуващите”.

От публикуваната стенограма от днешното заседание на правителството става ясно, че без да сдържа недоволството си премиерът казва: „Животът и здравето нямат цена, затова отделяме тези средства и така подпомагаме и сигурността на хората, и туризма. Но при толкова туристически браншове и предприятия е можело да се осигурят плажовете.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *