post

Агенция „Пътна инфраструктура” стартира тръжната процедура за инженеринг на 9,3 км от автомагистрала „Хемус” – участъкът между Ябланица и Боаза. Индикативната стойност на обществената поръчка е 80 млн. лв. без ДДС., съобщава агенция КРОСС.

Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока по 4 м, две ленти за спиране по 3 м, средна разделителна ивица – 2 м, водещи ивици и банкети. Участъкът е проектиран за експлоатационна скорост 140 км/час.

Предвидено е изграждането на пет селскостопански подлеза, два селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница – Съева дупка. Ще бъде изградена и етапна връзка при километър 87+600 с път I-4 Коритна – Белокопитово за проектна скорост 60 км/час.

Стартът на обществената поръчка „Изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) на АМ „Хемус”, участък от 78+500 до км 87+800″ беше обявен днес. Кандидатите могат да подават оферти до 22 август 2016 г, до 17,30 ч. Те ще бъдат отворени на 23 август, в 14 ч. Критерият за оценка е икономически най-изгодна оферта. Срокът за изпълнение на проекта е 910 дни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *