post

САЩ отново се връщат начело на класацията на онлайн портала TheMoveChannel.com за най-желаните дестинации за покупка на ваканционни имоти.

През юли Страната на неограничените възможности отново излиза на първо място с 8,1% от всички запитвания въпреки резкия спад на обменния курс на британската лира спрямо долара.

Това, което привлича купувачите, е силният ръст на цените, което увеличава и капитала на инвеститорите. Същевременно заради неизгодните валутни курсове купувачите търсят имоти основно на по-достъпни пазари, като например Детройт, както и по-подценените дестинации във Флорида. Интерес привличат и бизнес имотите в Ню Йорк.

Втора е Испания с 6,55% от запитванията, а на трето място са Филипините с 4,3%.

Традиционните дестинации за покупка на ваканционни имоти на британците в Европа – Португалия, Италия, Франция, губят позиции през миналия месец вероятно заради вота за Brexit, както и заради спада на лирата на валутните пазари. Те заемат съответно 6,7 и 8 място в класацията, съобщава imot.bg.

Четвъртата и петата позиция са за Германия и Обединените арабски емирства (Дубай), тъй като емирството се подготвя за световното изложение Expo 2020. На него се разчита да раздвижи допълнително туризма и сектора на имотите. На 10-то място е Ирландия.

Увеличават се запитванията за Гърция през миналия месец, което отвежда страната до 9-то място в класацията. Страната ги привлича с по-ниските цени заради кризата.

България се изкачва с 4 позиции в класацията за юли до 11-то място с 1,2% от запитванията. Ръстът в позициите може да се обясни с по-ниските цени на фона на по-неизгодния обменен курс на британския паунд спрямо другите водещи валути.

В месеца преди Олимпиадата Бразилия отбелязва силен ръст на запитванията и се изкачва с 13 позиции в класацията до 12-то място.

Най-силен скок обаче отчитат запитванията за имоти в Тунис – с 22 места до 25-то място, въпреки напрежението в страната след тежките атентати. Украйна се придвижва с 19 места до 29-то място.

Най-много позиции губят ваканционните имоти във Фиджи – общо 16 до 33-то място в класацията.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *