post

Новият собственик на земята под “царските конюшни” планира да строи нова съвременна сграда на мястото, предаде бТВ. За да се случи това обаче, ще трябва всеки един от собствениците на различните сгради в района да се съгласи.

Според областния управител на София в оставка Веселин Пенев от “новото архитектурно решение”, както сам го определи той, може да спечели и всеки един от собствениците на сградите – и министерствата, и собствениците на апартаменти.

Асе реализира мащабен проект, държавата може да бъде овъзмездена в пъти от това, което има като неизползваеми площи. По този начин държавата може да спечели много, посочи Пенев.

Плановете на новия собственик са на мястото на съборетините да построи нови сгради – тепърва ще готви проект и ще търси и инвеститори.

Срещу сегашната квадратура, която притежават, различните министерства и собствениците на жилищната сграда се очаква да получат по-добра оферта – срещу апартамент от 60 квадрата – друг, по-голям, в новата сграда.

Според експерти по имоти квадрат жилищна площ в новата сграда би струвал поне 2200 евро. Не е за подценяване и фактът, че в района се строи и световна хотелска верига.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *