post

Откриха APS Industrial Park – най-мащабната база за производство на термични принтери в Югоизточна Европа. Инвестицията в завода е на стойност 3 000 000 евро осигурени от APS Group/Advanced Printing Systemsедин от най-големите производители на термични принтери в света. Индустриалният парк, който се намира в Ботевград,  е единствената производствена база на компанията и ще произвежда над 6 000 000 принтера годишно, предназначени за износ в цял свят.

„APS Industrial Park е от изключително значение за икономическото развитие на региона. Той превръща Ботевград в топ локация за света. Изборът на Вашата компания не само да локализира изцяло бизнеса си в България, но и да го разширява чрез настоящата инвестиция от 3 000 000 евро, е показател, че българското правителство работи успешно за постигане на икономически растеж и насърчаване на инвестициите в производства с висока добавена стойност. Удвояването на работната ръка в предприятието чрез откриването на нови 150 работни места е важно за осигуряване на заетост в  Северозападния регион, към който правителството води целенасочена политика за подкрепа”, напис в приветствието си министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Първата производствена база е открита в България през 2004 година. Преди години производството на компанията е било в Италия и Китай, но от 2012 година изцяло се премества  в България.

„APS Industrial Park е един от мащабните проекти на иновативната  пан-Европейска компания, основана в Италия преди 22 години, с над 25 патента в проектирането и производството на термични принтери. „12 години след като решихме да се преместим в България нито ден не сме съжалявали за решението”, увери собственикът на APS Паоло Визентини. „Убедихме се, че тук има отлични специалисти и благоприятна бизнес среда. Това определи решението ни да продължим с инвестициите си, да разширим производствената база и да построим технологичния парк тук”, коментира другият съсобственик на APS Дени Монтагутели.

„Вашият 12- годишен опит в България доказва, че в България може да се прави бизнес. Сигурен съм, че ще останете още поне 12 – години”, посочи Владимир Каролев, съветник на министър Лукарски.

В APS Industrial Park ще бъдат разкрити нови 150 работни места и заедно със сега заетите, в българското представителство на компанията общо ще работят над 300 души. Производствената база е разположена на площ от 17 000 кв.м.

В модерния и иновативен комплекс са внедрени най-новите технологии. APS Industrial Park се изгражда в продължение на три години и освен сега съществуващите сгради, в него ще има 3 нови обекта за производство на пластмасови компоненти, за тестване на принтерите и качествен контрол. Изграден е и нов, автоматизиран вертикален склад ‘тип совалка’ Shuttle XP  – за автоматично подаване на компонентите за производство на съответните принтери.

Приложението на термичните принтери е в широк диапазон – POS терминали, касови апарати, терминали за кредитни карти, везни за теглене, тахографи, таксиметри, системи за паркиране, медицинско оборудване и др. Компанията е основен доставчик на Continental, Stoneridge, KFI Trading, Data Modul и др.

На откриването присъстваха двамата съсобственици на APS Group – Паоло Визентини и Дени Монтагутели, Иван Гавалюгов, кметът на Ботевград, представители на икономическия сектор, Валентина Александрова и Владимир Каролев – съветници на министъра на икономиката Божидар Лукарски, който изпрати поздравителен адрес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *