post

В българските градове са вложени над 600 млн. лв. и поне още толкова предстои да бъдат инвестирани до 2020 г. Те облагородяват облика на градовете ни и ни връщат самочувствието, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на церемонията за връчването на наградите в конкурса “Екообщина”, цитирана от пресцентъра на МРРБ. Тя изрази надежда с общи усилия градовете и сградите, в които живеем, да станат по-екологични и красиви.
Павлова отбеляза, че доброто сътрудничество между МРРБ и Националното сдружение на общините в република България (НСОРБ), осъществявано в двата мандата от управлението на ГЕРБ, се доказва във времето.

С помощта на НСОРБ и благодарение на средствата от европейските фондове успяхме да променим облика на българските градове, посочи тя.
Павлова поздрави участниците в конкурса “Екообщина”, призовавайки ги да бъдат още по-смели през следващата година, защото има много достойни проекти, които заслужават да бъдат наградени. За първа година сега се конкурират 48 проекта от 31 общини, отбеляза тя.
Министърът благодари на френското посолство у нас за подкрепата при осъществяването на инициативата, посочвайки, че две от награждаваните категории са пряко свързани с МРРБ и с градската мобилност.
През предходния и през настоящия програмен период по двете оперативни програми финансирахме проекти, свързани с интегрирания градски транспорт – доставка на нови екологични превозни средства, изграждане на велоалеи и бързи ленти за движение, уточни Павлова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *