post

Онлайн търговията е много по-популярна и предпочитана. Светът вече е дигитален. Хората предпочитат да купуват неща, без да излизат от дома си и да губят време по пътища и обикаляне по безброй места. Интернет улеснява потребителите си и в този аспект. До сега са се развили много онлайн платформи за онлайн търговия – OpenCart, WooCommerce (за WordPress), Magento, Shopify, VirtueMart (на Joomla) и други. На българския Интернет пазар OpenCart, обаче, заема челни позиции в избора на повечето ни онлайн търговци.

Какво е OpenCart?

OpenCart е платформа за онлайн търговия с отворен код, базирана на PHP и използва MySQL за база данни. Това означава, че не е необходим абонамент, а трябва само да се изтегли и инсталира, въпреки че е нужно да се закупи хостинг.

Кои са 3-те главни предимства на OpenCart?

Софтуерите с отворен код, като OpenCart, са:

Безплатни – няма месечни такси за ползване, без пробни периоди и демо версии;

Разработени от хора от цял цвят
Поддръжката се води от активна общност, която е разпръсната по цял свят и води комуникацията си с потребителите, чрез форуми или блог. Ако изпитвате някаква трудност при оперирането с OpenCart или имате някакъв бъг, „общността“ на OpenCart винаги ще е насреща и ще ви помогне със стъпки и съвети за ползване.

Съществуват много фирми, които се занимават с изработка на онлайн магазини, базирани на OpenCart, като Tendrik, Pixelbyte, 3D Web Design и други. Това би ви гарантирало, че лесно ще намерите специалист, ако ви се наложи. Истината е, че ако искаме онлайн магазинът ни да изглежда професионално и да бъде поддържан отлично, трябва да се доверим на професионалистите в тази област.

Споделят програмният си код открито

Всеки може да прочете софтуерния код на OpenCart – да го промени, подобри или да създаде още разширения за допълнителни свойства, които не са достъпни в бокс версията, и да създава персонализирани теми. Това е причината да има толкова много развити от трети лица теми и разширения.

Защо OpenCart е предпочитаната платформа?

OpenCart е идеалният избор за тези, които имат малък или среден бизнес и нямат възможността да отделят голям бюджет за онлайн магазина си. Управлението е лесно, дори за тези, които не са имали досег до подобни платформи или какъвто и да е опит с тях. Ето и няколко важни положителни страни, които трябва да знаете за OpenCart:

Лесно за използване

Подобно на други подобни платформи, като Shopify и PrestaShop, OpenCart притежава лесен за употреба административен панел. Всички менюта са точно описани и не е нужно безразборно лутане в панела, за да откриете нещото, което сте тръгнали да ‘‘издирвате‘‘.

Разширения и модули

За тази цел трябва да проверите форумите и магазина за съществуващи модули на OpenCart. Там ще откриете модификации, нови функции и инструменти, като цените на модулите започват от $10, като има и такива, които са безплатни. OpenCart продава около 12 325 разширения, модули и теми.

Готови теми

Разбираемо е, около целият проект със създаването на уеб магазин, да не ви остане време или голям бюджет, за разработването на уникална тема. Много известни онлайн магазини за уеб съдържание като Templatemonster.com и themeforest.com продават стотици теми за OpenCart. И все пак, ако се стремите към уникалност, съветваме ви да имате дизайнер, който може да приспособи вашата тема, съгласно дейността на вашия магазин за онлайн търговия.

Мултиезичност

Лесно можете да преведете вашия уебсайт на какъвто и да е език. Това прави OpenCart гъвкава за различните ви целеви групи. Точно под папката “Catalog” (в административния панел) се намират папката “Language”, която съхраняват преводите. Тези файлове са с разширение .php с текстови променливи стойности. Дали положителна, дали отрицателна страна, но всеки магазин може да има неограничен брой на езикови вариации.

Страхотна за SEO оптимизация

Нека си го кажем – Google харесва OpenCart. В администраторския панел, има специално разширение за Google Analytics, което може да ви помогне да повишите видимостта на вашия уебсайт. Когато говорим за off-page SEO, трябва да използваме помощта на SEO специалистите. Но в случая, ако говорим за on-page SEO, не трябва да се притеснявате за управлението му, тъй като OpenCart ви улеснява с това.

Пазарът е разнообразен и пренаситен. За да изградите имидж, пред своите клиенти и конкуренти, трябва да покажете уникалност, качествено съдържание и професионална визия на вашия онлайн магазин. Точно тези неща, ще изграждат положителната нагласа на потенциалните ви потребители. Внимателното планиране и отдадената работа по OpenCart магазина ви, ще даде отражение върху вашата бъдеща печалба, като повиши вашите онлайн продажби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *