post

Купувачите на жилищни имоти, които търсят стабилна, дългосрочна инвестиция в недвижими имоти в Лондон, вероятно ще се справят по-добре, ако потърсят в източната част на града вместо в по-традиционните за инвестиции райони, коментира PropertyWire.

Докладът на агенцията за недвижими имоти JLL анализира прогнозирания ръст на средната цена на жилище в различните райони в Лондон от 2016 до 2030 г., използвайки данни на Oxford Economics, и показва, че в дългосрочен план инвестициите в имоти в дадени квартали може да се удвоят.

Oxford Economics прогнозира, че в някои части на Лондон цените на жилищата може да се удвоят до 2030 г., най-вече в Уолтхам Форест, Нюхам и Харингей, където се очаква цените да нараснат съответно със 100%, 94% и 91%.

Други райони, които ще се представят добре включват Люисхам с растеж от 90%, Хакни с 89%, Кенсингтън и Челси с по 86%, Грийнуич с 85% и Уестминстър и Брент с по 84%.

Един от директорите на JLL Ник Уитън обяснява, че прогнозите на Oxford Economics са базирани на сценарий с твърдо излизане на Великобритания от единния пазар на Европейския съюз и завръщане към правилата на Световната търговска организация.

Той добавя, че данните на JLL показват, че ръстът на цените на жилищата в Лондон през последните 35 години е бил средно 8% годишно, и то в период, който включва три рецесии. „Макар че прогнозите на Oxford Economics представят слабо забавяне на растежа на цените, те все пак засилват увереността, че британският жилищен сектор представлява стабилна дългосрочна инвестиция с прогнозиран годишен темп на растеж между 4% и 7% в зависимост от района“, каза Уитън.

Покупките на жилища трябва неизменно да бъдат разглеждани като дългосрочна игра, а не като шанс да натрупаш бърза печалба“, завършва той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *