post

Германските компании Щабилус (Stabilus) и Дра”ксмайер (Dra”xlmaier) изразиха интерес за започване на съвместна работа в България, Румъния и Сърбия.

Това стана ясно на международната търговска конференция за електроника, металообработка, кабели, гума, пластмаса, оборудване, услуги, логистика и опаковки, която се организира от Асоциацията за управление на доставки, поръчки и логистика на Германия (BME) в Букурещ, съобщи за БТА пресслужбата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Щабилус е германска фирма, лидер в производството на пружинни механизми. Компанията е основана през 1934 г., а днес е един от най-големите доставчици в бранша си. Мениджмънтът на предприятието е заложил на многобройните заводи за производство, разпръснати из целия свят.

Щабилус виждат в България огромен потенциал за растеж и развитие както на предприятието, така и на нашата икономика.

Дра”ксмайер е германско предприятие, занимаващо се с доставка на автомобилни компоненти. Компанията специализира в автомобилна електроника, интериор, производство на инструменти и логистика. Създадена е през 1958 г., а днес предприятието е едно от най-големите в бранша си, управлявайки 58 завода в 22 страни на 4 континента. Негови дългогодишни клиенти са Бе Ем Ве (BMW), Мерцедес-Бенц (Mercedes-Benz), Фолксваген (Volkswagen), Ауди (Audi), Порше (Porsche), Ягеар (Jaguar) и Бугати (Bugatti).

Българското участие на търговската конференция се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). В делегацията се включиха 16 български фирми.

Основните цели на конференцията са създаване на нови стратегии за доставки, осигуряване на печеливши партньорства, квалификация и развитие на доставките и нови бизнес контакти. Проявата се превърна в своеобразен бизнес инкубатор, давайки поле за по-различно и запомнящо представяне дейността на участниците и новостите на пазара, осигуряване на добра среда за нови бизнес партньорства, чрез представяне на добри практики и иновативни решения.

Българското участие е по проект BG16RFOP002-2.003-0001 “Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции”, финансиран по Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *