post

Генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай прогнозира на Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм, че 2016-а се очаква да бъде още по-добра за световния туризъм в сравнение с предходната година. Имаме растеж 4,2 процента, допълни той и отбеляза, че през 2015 г. туристите са били почти 1,2 млрд. души, при близо милиард през 2012 година.

Страните от Балканите могат да привличат повече туристи, предлагайки пакетна услуга, коментира бившият премиер на България Симеон Сакскобургготски на дискусия в рамките на Конгреса.

За по-малки държави като страните в този регион е важно да се полага регионално, но съвместно усилие. В София има толкова обекти, които си заслужава да се видят, но това понякога не е достатъчно, каза Симеон Сакскобургготски и посочи като допълнителна възможност с обединени усилия на България, Македония, Румъния, Сърбия да се предложи пакетна туристическа услуга.

Министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова също отбеляза, че създаването на общ туристически продукт ще улесни предлагането му.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *