post

Подземните двигатели са най-доброто, но за съжаление и най-скъпото решение при автоматизацията на двукрили врати и портали. Те се вкопават в земята в специално изработени метални корпуси. На практика са почти напълно невидими и безшумни, с което допринасят за естетичния вид на порталите. Единствената видима част на подземните двигатели е въртящ палец, с който се осъщестява задвижването на крилата.

Италианската фирма Beninca е с дългогодишен опит в производството на подземни двигатели. Моделите на Beninca се предлагат в две серии – DU.IT и DU.350, като позволяват автоматизиране на врати с крила до 4 метра. Двигателите DU.IT работят на 230 Vac или 24 Vdc. Версиите на ниско напрежение имат възможност да работят и с помощта на батерии при отпадане на електрическото захранване.

И двете версии са оборудвани с енкодер, който освен по-висока безопасност позволява максимална прецизност във фазите на движение на крилата.

Двигателите от серията DU.350 са с предавки в маслена баня и са предназначени да работят дори при ниски температури. Функционалността и високата им производителност са гарантирани дори при интензивна употреба, тъй като износването е силно намалено. DU.350 е идеален за монтаж при задвижването на масивни врати. И при двата модела механиката е изцяло метална, гарантираща здравина, якост и максимална издръжливост.

И до днес Beninca продължава тестовете, промените и подобренията върху много от моделите. Така например, за модела DU.350NGE за врати с крила до 4 метра, компанията реши да подобри производителността чрез използване на чугун за главната предавка на двигателя. Тази промяна осигурява максимална надеждност при тежки и масивни врати. Подобрението превърна продукта DU.350 на Beninca Holding в абсолютен лидер на пазара в този клас двигатели.

Всички подземни двигатели на Beninca може да закупите в магазинната мрежа на филиала на холдинга в България – фирма Бисайд. Там ще получите както компетентна техническа информация от специалисти, така и пълно съдействие при монтажа на задвижванията.

За повече информация:
beside.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *