post

Черноморския курорт Созопол е номиниран за “Европейска дестинация за 2017г.“. Конкурсът се провежда от 2009-а година, а победителят се определя след отворен вот на интернет платформата на European Best Destinations. Всеки желаещ може да даде своя глас до 10 февруари.

20 европейски града се съревновават за титлата “Европейска дестинация за 2017 г.”. Номиниран е и българският Созопол. Той ще мери сили с Милано, Брюксел, Рим, Париж, Барселона, Берлин, Виена, Атина и с още 11 забележителни места на Стария континент. Победителят ще бъде определен след гласуване в интернет на страницата на European Best Destinations. Процедурата вече е отворена и всеки може да даде своите предпочитания до 10 февруари.

Конкурсът се провежда за първи път през 2009 г., като класацията се прави на принципа “от туриста за туриста”.

В него се състезават населени места, които са впечатлили пътешествениците с качеството на услугите, привлекателни места за отдих, забележителни исторически, културни и природни обекти. Гласуването се организира от European BestDestinations – организация, базирана в Брюксел и насърчаваща развитието на културата и туризма на континента.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *