post

Firestone разтърси средния ценови сегмент за гуми в Европа с пускането на пазара на гумите Roadhawk, създадени за по-дълготрайно използване, предлагайки на шофьорите най-доброто сцепление с влажна пътна настилка и най-доброто спиране върху суха настилка за този клас.

Roadhawk насочва вниманието си към шофьори, които ежедневно предприемат всякакъв тип пътувания – в града, по магистрални пътища, до работното място, до училище, за пазаруване и т.н. Тези шофьори имат нужда от гуми, които да осигуряват дълготрайно използване при различни пътни условия, в комбинация с дъждовно време, натоварен трафик, внезапно спиране или висока скорост, които са неизменна част от ежедневието. Накратко, шофьорите имат нужда от гуми, на които винаги могат да разчитат.

Джейк Роншолт, управляващ директор на отдел „Бизнес с потребители“ в Bridgestone Europe, пояснява: „Firestone произвежда качествени гуми вече над 100 години. Ние разбираме на какво се подлагат гумите и се съобразяваме с потребностите на шофьорите. Новите гуми Roadhawk са разработени така, че да осигуряват на шофьорите високо ниво на безопасност и дълготрайно използване при всякакви условия.“

Новите гуми са тествани и изпитани от TÜV SÜD най-големият независим институт за технологии, свързани с гуми и колела в Европа, получавайки неговия престижен сертификат за качество (TÜV SÜD Certification Mark).

Най-доброто сцепление с влажна пътна настилка за този клас

С уникален дизайн на протектора и специално разработени материали, гумите Firestone Roadhawk са създадени да осигуряват максимален контрол върху влажна пътна настилка. Гумите Roadhawk са от клас „А“ за сцепление с влажна пътна настилка според системата за етикетиране на гуми в ЕС (EUlabel) – най-доброто представяне за този клас, което дори надминава много други марки в премиум сегмента.

Най-доброто спиране върху суха настилка за този клас

В допълнение към най-доброто спиране върху влажна настилка за този клас, независимите тестове на TÜV SÜD показват, че новите гуми Roadhawk предоставят и най-доброто спиране и върху суха настилка за този клас1, с до 3 метра по-къс спирачен път, отколкото при конкурентни марки гуми.

Създадени за по-дълготрайно изпълнение

Гумите Roadhawk са предназначени да осигурят дълготрайна производителност през целия живот на гумата. Независимите тестове на TÜV SÜD показват, че гумите Firestone Roadhawk превъзхождат конкурентите си в сцеплението с влажна настилка дори след износване от 20,000 км2.

В допълнение, гумите Roadhawk имат до 20% по-добро представяне3 в сравнение със своите предшественици Firestone TZ300.

Освен това конструкцията на новите гуми предлага олекотен каркас с ниско съпротивление при търкаляне на гумите4, което води до по-малък разход на гориво.

Гумите Firestone Roadhawk ще се предлагат в широка гама с размери на джантите от 15” до 19” и ще бъдат достъпни в Европа от януари 2017 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *