post

Пловдив с ново признание в аутсорсинг индустрията – градът е в топ четири на най-бързо развиващите се градове в сектора в Централна и Източна Европа /ЦИЕ/, съобщиха от общината.
Градът под тепета е отличен по време на годишните награди “Споделени услуги и аутсорсинг в Централна и Източна Европа”, които се проведоха във Варшава и се връчват за върхови постижения в сектора.
Номинирани са били 177 международно признати компании, градове и личности, разпределени в общо 24 категории. Сред отличените са най-динамично развиващите се градове в Централна и Източна Европа, IT & BPO компании, HR компании, частни инициативи и други.
В топ 4 на градовете, набиращи скорост в развитието на аутсорсинг индустрията, бе отличен Пловдив, в категорията “Emerging city of the year – CEE”. Той срещна силната конкуренция с градове от Литва, Словакия и Унгария и редица други държави в Централна и Източна Европа.
През последната година на Пловдив бе отделено специално внимание в няколко специализирани статии на Financial Times и бе отличен в редица национални и международни конкурси, отчитащи постиженията в IT и BPO индустрията, припомнят от общината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *