post
Озеленяването на града и грижата за зелените площи в София е сред приоритетите на Столичната община през тази година.
 С 4 млн.лв. е увеличен бюджетът за озеленяване през 2017 г. Това заяви Йоана Христова, зам.-кмет по екология, на откриването на форума “Градове на бъдещето: Виена и София” по време на Дните на Виена в София, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.
Освен всички останали “зелени” планове, през тази година ще започнем и с мащабното поетапно обновяване на Западния парк. Амбициите ни са свързани с това да го превърнем в един истински европейски парк, е посочила зам.-кметът.
Тя е подчертала, че и към момента Столичната община полага приоритетни грижи за поддържане на зеления облик на града като предстоят още целенасочени усилия, които да наредят българската столица сред най-зелените градове в Европа.
По думите на Христова изключително важни за облика на София са междублоковите пространства, а грижата за тях е както на Столичната община, така и на всички хора, които живеят в града.
Убедена съм, че със съвместните усилия и на местната власт, и на жителите на града, ще превърнем София в един от най-добрите градове за живеене в Европа”, е подчертала Йоана Христова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *