post

Кувейтските инвестиции в България са се увеличили с близо 25 процента през миналата година. Това заяви посланикът на емирство Кувейт у нас Якуб Юсеф Ал Атики в ефира на БНР. Инвестициите са предимно в недвижими имоти, в момента се работи за развитие на сътрудничество и инвестиции в други сектори – икономически, туризъм и други.

Успяхме да получим всякакви юридически решения за съставяне на дружество за икономическо сътрудничество между Кувейт и България, каза още дипломатът и допълни, че бъдещите цели са увеличаване на инвеститорите, увеличаване на броя туристите, да има директна (самолетна) връзка между двете страни, както и повече кувейтци в България.

Според посланикът, Кувейт е отлична туристическа дестинация, която предлага отлични условия за шопинг туризъм. „В момента туристите може да се възползват от големите търговски панаири по случай националния празник на страната. Може да се възползват от много ниските цени и промоции. Времето е много подходящо –  температурите са високи“, заяви дипломатът.

Всеки гражданин на България може да посещава Кувейт и да получи виза на самата аерогара срещу 10 долара – не е нужно да отива в посолството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *