post

Независимо жури от 27-ма експерти в индустрията избра новата система на Bridgestone за асемблиране на гуми, наречена EXAMATION, за „Иновация на годината в производството на гуми“ на Годишните международни награди за иновации и постижения в областта на технологиите за производство на гуми за 2017. Това е поредното признание за впечатляващите инвестиции на Bridgestone в научно-изследователската и развойната дейност.

Наградата бе обявена на 15 февруари в Хановер, Германия, на гала церемония по време на изложението Tire Technology Expo и връчена на г-н Емилио Тиберио, директор на отдела за научно-изследователска и развойна дейност на Bridgestone EMEA (за Европа, Близкия изток и Африка), който прие приза от името на Корпорацията. „Изключително сме горди от факта, че системата за асемблиране на гуми EXAMATION бе отличена с тази престижна награда. Вярваме, че използването на информационни и комуникационни технологии, както и изкуствен интелект в нашите производствени системи е от изключителна полза и ни помага да „служим на обществото като предоставяме най-доброто качество“, сподели г-н Тиберио.

Журито аплодира Bridgestone за тяхното постижение в използването на изкуствен интелект в производствени условия. Технологията е била приложена за първи път през 2016 г. във фабриката за автомобилни гуми в Хиконе, Япония. Системата EXAMATION се оказала толкова ефективна, че бързо се взема решение за прилагането й в по-широк мащаб. По-късно тя е въведена и в завода в Татабаня, Унгария, а също и в новия завод на Bridgestone в Русия.

Шуничи Ямадзаки, директор на Института за изследвания върху превозните средства (Intelligent Vehicle Research Institute) в Япония, който бе и член на журито, отбелязва: „В Япония поколението от висококвалифицирани инженерни специалисти е достигнало пенсионна възраст. Предаването на уменията на висококвалифицирани технически работници на по-младите колеги може да се окаже трудна задача. Тази система, внедрена от Bridgestone, е полезен заместител, който предотвратява допускането на човешка грешка и подобрява ефикасността и качеството на продуктите. Тя измерва не по-малко от 480 показателя за качество чрез сензори и автоматично контролира производствения процес в реално време, като позволява всички компоненти на гумата да бъдат съединени при идеални условия. Очаква се, че интелигентна технология от този тип ще се превърне във водещата система във всички производствени отрасли.“

По повод наградата Греъм Хийпс, редактор на сп. „Tire Technology International“ и председател на журито, споделя: „Използването на изкуствен интелект и анализът на данни ще се превърнат в основни тенденции сред множество производствени отрасли през следващото десетилетие. Иновативната система EXAMATION на Bridgestone е доказателство, че индустрията на автомобилни гуми използва едни от най-съвременните производствени технологии.“

Bridgestone печели награда на изложението (Tire Technology award) за 6-ти път от въвеждането на програмата през 2008 г. В годината на нейното учредяване, както и през 2016 г. Bridgestone получава отличието „Производител на гуми на годината“. Следват награди за технологията CAIS (Contact Area Information Sensing) през 2012 г. и за технологията „Ologic“ за намаляване на съпротивлението при търкаляне през 2013 г., както и наградата „Екологично постижение на годината“ за 2013 по повод новия Американски технически център в САЩ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *