post

Столичната община планира експресен ремонт на бул. „България“ – връзката между резиденция „Бояна“ и центъра на София, за българското председателство на Европейския съюз (ЕС).

Oбявeнa e обществена поръчка за цялостен ремонт на булеварда в пълната му дължина, включително и пътната връзка с Околовръстния път в посока кв. „Младост“ – най-бързата връзка от резиденция „Бояна“ към летището, се вижда от обявлението, публикувано в регистъра на Агенцията за обществени поръчки.

Кръстовището на бул. „България” с бул.”Фритьоф Нансен”, кръстовището на бул. „Даскал Стоян Попандреев” с бул. „Ал.С.Пушкин” и моста по бул. „Даскал Стоян Попандреев” над река Боянска не са включени в предмета на настоящата обществена поръчка.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Прогнозната стойност на тръжната процедура е 12,94 млн. лева без ДДС (над 15,5 млн. лева с ДДС), като за момента финансирането не е осигурено, става ясно от документацията. Срокът за завършване на ремонта е 180 дни, т.е. до края на годината, стига търгът да не се забави заради обжалвания.

Крайният срок за подаване на оферти е 3 май. Отварянето им е предвидено за 4 май.

Дължината на участъка е малко под 8 км.

Предвижда се ремонтът да се осъществи на пет етапа. Първият е от ул. „Фритьоф Нансен” при Националния дворец на културата (НДК) до бул. „Академик Иван Гешов”. Вторият етап е е оттам до бул. „Гоце Делчев”, третият – оттам до бул. „Тодор Каблешков”, четвъртият е отсечката до Околовръстния път и финално е продължението на булеварда към „Бояна“ покрай резиденция „Бояна“ – бул. „Даскал Стоян Попандреев” от Околовръстен път София до моста над река Боянска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *