post

Бившият регионален министър Лиляна Павлова обяви, че държавните и общинските пътища в страната са общо 40 хил. километра и половината от тях са в лошо състояние, пише Капитал. Пред Нова телевизия тя уточнила, че е имало предвидени ремонти след зимата за някои от тях, но служебното правителство така и не ги започнало. Именно заради това щяла да зададе въпроси на настоящия служебен регионален министър след започването на работа на 44-ото Народно събрание.

Тя добави, че очаква тапите по магистрала “Хемус” да продължат до лятото, като отново обвини служебното правителство затова. По думите ѝ след подадената оставка от правителството на Бойко Борисов по тунелите на аутобана са “закачени няколко кабела” и не е направено нищо друго.

Пвалова каза още, че ГЕРБ и “Обединени патриоти” са се разбрали за бъдещето саниране на сгради, въпреки че в началото е имало спор дали програмата за енергийна ефективност изобщо да продължи.

“Сградите, в които живеят основно бедни хора или пенсионери ще бъдат санирани безплатно. В сградите, където преобладават млади работещи семейства може да има и тяхно участие в размер на 5-10%”, уточни Павлова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *