post

22 часа след уволнението си като директор на НДК Мирослав Боршош се връща на поста си, а управлението на конгресния център минава от министерството на Лиляна Павлова към Mинистерството на културата. Решението беше взето от премиера Бойко Борисов, след извънредна среща, в която участва и освободеният Боршош.

От съобщението на правителствената информационна служба става ясно, че са изчистени противоречията относно начина на управление на НДК и е взето решение Боршош да бъде възстановен като изпълнителен директор и член на управителния съвет на дружеството.

В края на работния ден вчера от Mинистерството за българското председателство публикуваха информация, че директорът на НДК Мирослав Боршош е уволнен заради съмнение в доброто финансово управление на дружеството, което застрашавало подготовката на сградата за eвропредседателството.

Другият мотив на министър Лиляна Павлова бил, че Боршош системно не изпълнявал указанията на едноличния собственик на капитала и решенията на Съвета на директорите.

Мирослав Боршош заема на директорския пост от края на 2014-а година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *