post
Около 2 млн. лева е стойността на реконструкцията на бул. „Овча купел“ в отсечката от ул.“Коломан“ до бул. „Цар Борис III“. Участъкът от бул. „Овча купел“ до бул. „Цар Борис III“ беше в изключително лошо състояние, включително и релсовият път, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонта.

Заради строителството на метрото и разширението на бул. „Монтевидео“ доста трудно става придвижването на шофьорите и пешеходците в тази част на квартала, за което моля за извинение и искам да им благодаря за търпението, отбеляза още Фандъкова.

Подменени са трамвайните линии, подменят се и настилката и тротоарите, оформят се плацовете на дърветата и се модернизира осветлението по булеварда. “Така че цялостно се ремонтира този участък – той е около 400 метра, но изключително ключов за този район на София“, каза още Фандъкова.

Кметът на София уточни, че подмяната на релсовия път се прави по иновативна технология за столицата.

„Преди това са измерени шумът и вибрациите, това ще стане и след приключването на ремонта, за да видим как се държи тази технология. И ако тя покаже добри резултати, ще можем да я използваме и при други реконструкции на трамвайни и релсови пътища“, каза тя.

Евгени Крусев, заместник-кмет по направление “Транспорт и транспортни комуникации“, обясни, че по-различното при тази технология за релсовия път е това, че се слага подложен бетон, който изпълнява функцията на основа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *